נכתב ע"י אבינעם מיסניקוב
בשעות אחר הצהרים של היום הראשון של מלחמת ששת הימים המריאו מחצור שמונה מטוסי סמב"ד של טייסת העקרב לתקיפת בסיס ח"א הסורי סייקל. לאחר ההמראה התארגנו המטוסים בשתי רביעיות. את הרביעיה השניה הוביל מפקד הטייסת, רס"ן אהרון (יאלו) שביט. יחד איתו היו במבנה מס' 2 סגן ירמי קידר, מספר 3 סגן יגאל שוחט, ומספר 4 סגן אלי זהר במטוס 708.
לאחר ההמראה פנו המטוסים וחצו את השומרון, את נהר הירדן ואת התפר שבין הירדן לרמת הגולן והגיעו לסייקל בגובה נמוך מכיוון דרום. מוביל המבנה הראשון שכבר תקף בשדה הזהיר את שביט שמעל לשדה מסתובבים מטוסי מיג 21. שביט הורה למספר 3 שסבל מנזילת דלק להשליך את פצצותיו,לנסוק לגובה ולחפות.
הם נכנסו ליעף התקיפה בתוך אש נ"מ צפופה. מטוסי המיג עטו עליהם. שביט השליך פצצותיו , משך לשמאל והביט סביבו. קידר טס אחריו ומאחורי זנבו יושב מיג שיורה עליו.זהר פנה ימינה כשמיג בעקבותיו. שביט הורה לזהר למשוך חזק, לעשות סיבוב של 360 מעלות ולחזור מעל למסלול, לקידר הורה להפוך הטייה. מצב זה גרם לכך ששביט התיישב על זנבו של המיג שישב מאחורי זנבו של זהר. טייס המיג הוזהר ושבר חזק לצד שמאל ולאחר מכן משך מעלה.שביט צלל והפנה את גחון מטוסו לעבר המיג. טייס המיג צלל לעברו ואז שביט שבר וביצע פנייה וזרק את המיג קדימה. המיג חתך לפני הסמב"ד ואז שביט התיישב על זנבו. הטייס הסורי נבהל והתחיל לפנות בחדות ובגובה נמוך ושביט מאחוריו. כשהיה בשיא הפנייה שלח בו שביט שלושה צרורות מתותחי ה-30 מ"מ שלו, המיג נפגע, התפוצץ והתרסק אל תוך הבסיס.
בינתיים התלבש קידר על המיג השני. הטייס הצעיר ביקש לדעת מה לעשות ושביט הורה לו ללחוץ על ההדק. קידר ירה במיג. המיג נפגע, כנפו התפרקה והוא התגלגל והתרסק מחוץ לגדר הבסיס.
מטוסי המבנה התקבצו וחזרו לבסיסם. שמי הבסיס רעדו מ"בז" הניצחון שביצעו השניים.